sobota 15. listopadu 2014

Pišot - tradiční romské jídlo - fotorecept


Pišot jsou těstovinové taštičky plněné vařenými brambory a sýrem. Polévají se buď rozpuštěným máslem nebo vyškvařenou slaninou a špekem. 
Vyzkoušejte náš recept!

Budeme potřebovat:

na těsto:

polohrubá mouka
voda

na náplň:

brambory
sýr (tavený, eidam, niva...podle naší chuti)
sůl

na dochucení:

slanina/uzené maso
špek
cibule
pažitka nebo petrželka

do mísy vsypeme mouku a pomalu přiléváme vodu,
dokud se těsto nespojí v pružnou hmotu



těsto vyklopíme na pomoučený vál a pečlivě ho zpracujeme
až je hladké a nelepí se

necháme těsto odpočívat a připravíme si
ingredience na dochucení:
slaninu, cibuli a špek nakrájíme na kostičky


dáme vařit brambory

těsto rozválíme na placku a vykrajujeme malá kolečka
my jsme použili vršek od dózy :-)

do uvařených brambor přidáme sýr a rozšťoucháme je 

doprostřed kolečka dáme náplň, kolečko přeložíme na polovinu
a prsty pečlivě přimáčkneme okraje


taštičky vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme dokud nevyplavou

uvařené taštičky vkládáme do mísy

na cibulce vyškvaříme slaninu a špek
v míse vše smícháme a podáváme
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat